HISTORIA

HISTORIA CLUB HANDBOL ALCÀSSER

Era l’estiu de 1972, quan 5 adolescents d’Alcasser vam utilitzar tres setmanes de les seues vacances, per anar a Conca a fer un curs de monitor Poliesportiu, perquè en aquells moments estaven finalitzant la construcció del Poliesportiu Municipal d’Alcàsser. I calia que gent del poble es preparara per a dinamitzar el Poliesportiu. Això junt a que Jose Pascual Gil, que era un dels adolescents anomenats anteriorment, anava al col·legi Agustinos de València, on hi havia molta tradició d’handbol, en eixos moments era professor César Argiles, que posteriorment va ser Seleccionador Espanyol de handbol.

Aquestes dos coses ajuntades van fer que a la temporada 1972/73, es formarà un equip d’handbol. Durant eixa temporada vam començar a jugar partits amistosos, pels pobles del voltant, plantejant-nos a la temporada 1973/74 crear el club e inscriure’ns per primera vegada a una competició organitzada per la Federació d’Handbol de la província de València. Aquell equip entre altres estava format, per Jose Pascual Gil com a entrenador, Rafa Gómez a la porteria, amb Carmelo “el de la tenda”, Paco “el madrilenyo”, Julio, Julio Paquito, Voro, Paco Espuig, Vicent Romaguera, Moret, Asins, Jose Maria “Mariano”, Pepe “el de la cantera” completat per dos juvenils que eren Ricardo Gil i Vicent Rosaleny. En aquells moments tothom no tenia cotxe o inclòs carnet de conduir, i per a desplaçar-se a jugar els partits era tot una “odissea” primer els que podien demanar als seus pares els cotxes (col·laborant entre tots per a pagar la gasolina) i si no hi havia possibilitat, doncs, en l’autobús a València i d’ahí al lloc on jugarem calia agafar diferents autobusos, “tramvies” o “el trenet” per a desplaçar-se als pobles de l’Horta Nord. Per suposat entre tots ens fèiem càrrec per a recaptar diners, loteries, rifes i demés per a pagar les despeses d’inscripció a la Federació, mutualitat i arbitratges.

La següent generació en aparèixer va ser la de Javi Fort “Sampa” a la porteria, Luis Miguel, Pascual Escorihuela, Casimiro, Alfonso, Jordi, Vicent Martínez, Juan Carlos Ferrer, Mateu, Vicent Gil…….passant les mateixes calamitats per acudir als partits que l’equip sènior. El Club, creixia formant el primer equip de infantil, creats per un grup de jovens en ganes de passar-ho be, dirigits el primer any per Rafa, seguint Mateu i Alejandro Gil, format per Cuevas, Liberto, Pascual, Miñana, Jose Vte, Jaime, Donato, Boluda, Higinio, Pablo…, en la ajuda de Mateu entre altres, incorporant-se desprès Pepe Luis, Juan Carlos (Rochet), Vicent (Florencio). Durant estos anys on es va formalitzar el club, amb els seus estatuts on la directiva estava formada per Asins com a president, Jose Pascual, Vicent Rosaleny, Vicent Romaguera, Llibert, Cuevas, Jesus Vila, ….

A la temporada 1975/76/77 tinguérem un equip femení format entre altres per: Ana Martínez, Pilar Pertegaz, Marí Paz Primo, Irene Uixera, Mari Carmen Martínez, Amparo Mateu, Cacilia Cardona, Encarna Chanza, Vicente Navarro, Maria Emilia Albert, Rosa Chanza, Paquita Poveda, Mari Angeles Miguel, Maritina Hernández, Pilar Corell. En aquestos anys també passaren pel club dos jugadors de Picassent Roberto Fortuny i Emilio Moliner.

Fins als anys 1977/1978 que es quan la majoria dels components incloent a l’entrenador començaren a fer la mili i es quedàvem sense massa gent per a formar l’equip. Entrarem en contacte amb Ricardo Vilar que en aquell moment treballava de professor d’Educació Física i era entrenador de handbol al col·legi “Dominicos de València”, aportant ell una sèrie de jugadors del col·legi per a completar l’equip. A la temporada 1977/78 l’equip estava entrenat per Ricardo Vilar i format per: Jose Domingo, Fernando Zarraga, Toni Valles, Plàcido Gómez , Vicente Sorribes, Zaragosi, Jerónimo Gómez, Rafael Luis Gómez, Carlos Hadurga, Miguel Angel Ortiz, Jordi Llacer, Vicente Alberola, Javier Fort, Vicent Rosaleny, Alfredo Grau L’equip cadet d’aquella temporada estava format entre altres per: Vicent Martínez, Luis Miguel Navarro, Alejandro, Mateu, Liberto, Cuevas, Armando, Miñana, Pepe Luis, Pascual, Julio Chanza, Jose, Florencio, Paco Malva…..

A la temporada 1978/79 l’equip estava format, per: Ricardo Vilar com entrenador, Jose Carlos Yllueca, Jose Antonio Lazaro, Jordi Llacer, Luis Miguel Navarro, Rafael Luis Gómez, Jose Domingo, Vicente Alberola, Fernando Zarraga, Placido Gómez, Jose Asins entre altres, L’equip juvenil de la temporada 1978/79 estava format per Jaime Llacer, Jesús Miñana, Higinio Furio, Juan Manuel Romaguera, Julio Chanza, Jose Vicente Marí, Pablo Soler, Liberto Hernández, Jose Cuevas, Pascual Chanza, Miguel Angel Martínez, Boluda.

A la temporada 1979/80 amb intervenció de l’Ajuntament, per a fomentar l’esport a Alcàsser es va arribar a un acord amb el “Marcol Lanas Aragon”, equip de Divisió d’Honor de l’Handbol espanyol i que tenia un equip a Primera Divisió estatal, per que vinguera a jugar al poble, i es va començar la construcció del Pavelló, doncs era obligatori per a jugar a la categoria tindre un pavelló cobert. Aquell equip estava entrenat per Arturo Sania, i per on passaren jugadors com Toni Gargallo, Jose Maria Beltran, Xinillach, Rafa Mir, Andres, Juanlu, Xarli, “el cuba”, Javi Nadal, Angel i Juan Selma de Sollana(que després va tindre una trajectòria important a l’Handbol d’elit, jugant en equips com el Port de Sagunt, Avidesa on va ser Campió de Copa del Rei, i Campió d’Europa entre altres títols), Nico, Ximo Gimeno, Blas, en aquell equip al final sols va tindre cabuda com a jugador del poble Julio Paquito. Per a poder dur endavant aquesta aventura vam d’haver de buscar persones més majors del poble per que ens ajudaren, a portar endavant el club, el primer any el president va ser Julio Hernández, amb Vicente González “el sillero”, Pepe Furio, Marti Turrè, que l’any següent va ser el nou president, entre altres. On vam poder gaudir de partits memorables contra el Port de Sagunt, o equips catalans com el Geig, Gava, OAR Gracia de Sabadell, Molins de Rei…… A tot açò vam seguir amb l’equip en provincial, entrenat per Ricardo Vilar, que sempre ens aportava algun jugador de València, com Fernando Verdu, Vicente Alberola “Lavi”, Pascual, Francisco Herensiano, Pablo Galotto, Jose Luis Llopi, i amb la gent del poble com Asins, Jordi, Vicent Romaguera, Javi Fort, Vicent Rosaleny, Jose Cuevas, Julio Chanza, Rafa, Liberto, Luis Miguel, que va ser l’equip de la temporada 1979/80.

A la temporada 1980/81 l’equip estava entrenat per Ricado Vilar i format per: Jose Cuevas i Rafa Gómez a la porteria amb Vicent Pastor, Antonio Tomàs, Rubèn Garrido, Ernesto Sargues, Vicent Rosaleny, Julio Chanza, Liberto Hernández, Vicente Romaguera, Pascual Chanza, Jose Puig, Vicente Gonzalez, Juan Carlos Ferrer, Jordi Llacer, Jose Asins, Julio Rosaleny.

A la temporada 1981/82 l’equip de provincial va estar format pels mateixos components que la temporada anterior més les incorporacions de Jose Mateu, Jaime Llacer a la porteria i Alejandro Gil. L’aventura de l’equip a primera Divisió Nacional va durar 4 temporades, on també van estar d’entrenadors Quique i Javier Benet. Es evident que estos entrenadors va fer indirectament, que la qualitat dels entrenadors de la base anara augmentant, per imitació dels entrenaments, per l’ajuda que aportaven i per la inquietud que crearen en gent com Alejandro Gil i Vicent Rosaleny que van ser els primers a titular-se com a Monitors i com a Entrenadors en els inicis dels 80.
Després d’aquella aventura a la primera Nacional, el club va seguir, hi va passar a estar dirigit per una directiva que va continuar treballant per molts anys: Asins, Llibert, Pascual Chanza, Vicent Romaguera, Vicent Rosaleny, Jose Cuevas, Paco Hernández, Jordi Folch, Juan Carlos “el roget”, Jesús Vila…

A la temporada 1982/83 l’equip estava entrenat per Sargues i format per : Jaime Llacer i Jose Cuevas a la porteria, Antonio Tomas, Juan Carlos Romero,Vicente Romaguera, Jose Maria Tomas, Juan Carlos Ferrer, Jose Puig, Angel Grau, Jordi Llacer, Jose Mateu, Liberto Hernandez, Vicent Pastor, Julio Chanza. Teníem un equip infantil entrenat per Jose Cuevas, amb Mori, Mateo, Santi, Cesar, Baltasar, Llorens, Alejandro, Amador, Cachu, FEDE, Paquele, Marcos. Un juvenil, Álvaro, Tormo, Carlos Furio, etc I un equip cadet entrenat per Vicent Rosaleny, amb Jose Polaco, Cruañes, Eduardo, Manolo, Paco Hernández, Paco Julve, Brocal, Miguel Julve, Ayala, Tou i el Rubio.

A les temporades 1983/84/85 l’equip estava format per: Jaime Llacer, Jose Cuevas i Paco Hernández a la porteria, Javier Martínez, Vicente Romaguera, Julio Chanza, Pascual Chanza, Vicent Pastor, Jose Asins, Alejandro Gil, Jose Mateu, Vicent Rosaleny (entrenador – jugador), Juan Carlos Romero, Juan Carlos Ferrer, Jordi Llacer.

A la temporada 1985/86 l’equip estava format: per Vicent Rosaleny com entrenador i també comencem el relleu generacional. El jugadors eren Pascual Chanza, Martin Primo, Jose Soria, Jose Mateu, Jaime Llacer, Liberto Hernández, Salvador Martínez (Albal), Juan Carlos Romero, Vicente Romaguera Salvador Ayala, Miguel Julve, José Asins, Nacho Boix i Alejandro de Picassent El juvenil de la temporada 85/86 entrenat per Alejandro Gil, amb Juan Carlos, Amalio, Armando, Jaume Albert, Mori, Abelardo, Alejandro, Jose “copa”, Julian, Paquele, Llorens i Santi El cadet era Santi Lerma, Jose Martínez, Perol, Vicent Martínez…
L’afició feia que continuarem creixent, i per tant la qualitat dels equips d’Alcàsser i vam començar a jugar les primeres fases d’ascens de provincial a Autonòmica.

Les temporades 1986/87/88/89 l’equip entrenat per Vicent Rosaleny i format per Jose Cuevas, Paco i Abelardo a la porteria, Pascual, Llibert, Ximo, Amalio, Vicent Llorens, Tou, Armando, Miñana, Santi, Francisco “El Polaco”, Miguel Julve, Mori…….jugant per primera vegada contra el C.B. Torrevella (ha estat molts anys a la lliga ASOBAL) partit d’anada i tornada, posteriorment jugarem una fase d’ascens per concentració a Sant Joan d’Alacant amb equips com el Sant Joan, Villareal, el Col·legi El Pilar i el Maristes de València.

Aconseguint a la temporada 1989/90 l’ascens a Autonòmica a Villareal, l’equip entrenat per Vicent Rosaleny amb, Francisco “el polaco”, Cuevas, Pascual, Santi, Juan Carlos, Amalio, Mori, Ximo, Llorens, Paquele, Miguel, Abelardo, Tou, Armando, i Paco Hernández Aquest any també teníem un segon equip, que es deia ASILO, i estava formar per Asins, Jordi, Armando Llacer, Francisco Llacer, Vicente Romaguera, Julian Albert, Mateu, Cuevas, Juan Carlos, Jaume Llacer, Vient Rosaleny. Aquesta temporada tornarem a tindre un equip de xiques, entrenant per Jose Cuevas i Paco Hernández, amb les jugadores que pujaven del juvenil i al no seguir a l’escola entraren al club. Jugaren en autonòmica perquè no hi havia altra categoria, format per: Eva, Mariló, Mª José, Nuria, Carmina, Ana, Tere, Alicia, Amparo, Mª Carmen… També teníem un equip juvenil entrenat per Mori, amb Paco Mari, Jaume, Nacho de Sollana, Julian, Dani Miñana, Copa, Edu, Amador i amb Joan, Diego, Vicente, Gori i Mariano de Picassent.

Mentre, l’equip d’Autonòmica anava evolucionant, el club va incentivar a l’Ajuntament d’Alcasser i de Picassent per a començar una col·laboració. On els xiquets dels dos pobles que jugaven a l’Handbol pogueren millorar la qualitat, i que a la fi va portar a que Jose Pascual Gil realitzara la seua Tesis doctoral amb el títol: “Estudi dels efectes del rendiment en l’atac dels jugadors de handbol categoria cadet, d’un programa d’intervenció psicològica” la primera que es va realitzar al mon de l’handbol a Espanya.

La següent generació va seguir creixent fruit de la col·laboració de les dos Escoles Esportives i per primera vegada amb un equip format per jugadors dels dos pobles i entrenat per Vicent Rosaleny i format per Poveda i Raul a la porteria, Javi, Aurelio, Jesús, Miguel Padilla, Batis, Guillem, Pau, Nando, Álvaro, Xarli, jugaren una lliga Autonòmica de cadets amb equips, com Marni, Elx, Mariste d’Alacant aconseguint jugar un Sector per al Compionat d’Espanya a Madrid, jugant contra l’Atletic de Madrid (Juanxo Pérez jugador que després va passar per Valladolid, Barcelona, Porlant San Antonio i molt anys a la Selecció Espanyola, o Rentero que fins la temporada 2009/10 estava jugant a Valladolid), un equip Basc i un equip de Castella Lleó. A l’any següent este mateix grup també va jugar sector de Campionat d’Espanya a Egea de los Caballeros amb el Granollers (Antonio Ugalde, David Devis) l’Estadium Casablanca de Saragossa, i un Mallorquí. Després esta generació va formar part dels juvenils de l’Avidesa.

El primer any a la lliga Autonòmica 1990-91 varem contactar amb Paco Claver antic jugador del Marcol, Caixa València i Avidesa, per a entrenar a l’equip d’Autonòmica, ajudat per Vicent Rosaleny, que estava format per Carlos Peiro (València), Mori, Paco Hernández, Ximo Gimeno, Rafa Cervera (València), Paquele, Pascual Chanza, Juan Carlos Simó, Vicent i Gabi Linares (Sollana), Tou, Jaime Albert, Vicent Llorens, Miguel Julve, Andrés Gimeno de València. L’equip de provincial entrenat per Cuevas, amb, Jaume i Abelardo a la porteria, Paco, Julian, Santi, Amalio, Polaco, Armando, Rubén, Mateu i Metxa.

La següent temporada 91/92 Paco Claver ens va portar un grup de jugadors d’Escolapios, com van ser Luis Pardo, Jose Vicente Crespo Xevi, Miguel Angel Albert “la rubia”, Juanjo Morant, Francisco Ramon “Xisco” (que venia del Col·legi El Pilar), i que junt als que ja hi estaven Jaime Albert, Tou, Ximo, Mori, Rafa, vam formar un equip que va jugar, per primera vegada una fase d’ascens a Primera divisió Nacional, anant a Canàries a jugar a Las Palmas. L’equip de provincial entrenat per Mori, amb Paco i Jaume a la porteria, Santi, Edu, Jose Q., Jose, Miguel Angel “perol”, Paco, Julian, Gabi, Amalio, Paquele, Juan Carlos i David del col·legi Maristes de València.

La temporada 1992/93 l’equip que seguia entrenant per Paco Claver, se incorporaren a l’equip, Jacobo Calabuig (València) i tres jugadors d’Alcàsser, com Álvaro Meseguer, Carlos Martínez “Xarli”, Aurelio Francès, també jugarem fase d’ascens que es jugaven tipus lliga, jugant contra equips de Madrid, Toledo, Sevilla……, i de tot arreu del territori espanyol. L’equip de provincial de la temporada 92/93, entrenat per Paco i Mori: Paco Marí, Alberto Martin, Paquele, Miguel Julve i Gabi Linares després de deixar el segona Nacional, Jorge Casaña, Juan Carlos Simo, Santiago Almudever, Julian Albert, Jose Martínez, David Mengual, Angel Blasco, Amalio Llacer.

A la temporada 1993/94, l’equip d’Autonòmica, format per Paco Hernández, Mori i Jaume Perpiñà a la porteria, Aurelio Frances, Rafa Cervera, Nando Llacer, Miguel Padilla, Pau Avinyó, Guillem Torrent, Baptiste Laza, Jose Vicente Crespo “Xevi”, Miguel Angel Albert “La rubia”, Ximo Gimeno (el gran capità), Rafa Cervera, Tou, Carlos Martínez i entrenat per Vicent Rosaleny i Pablo Saez va assolir un altra vegada jugar la fase d’ascens a Primera Divisió. El sector per concentració era a Zarautz, amb l’equip de casa un equip navarrès i un de Saragossa. No assolirem l’ascens a Zarautz per que en el partit final entre l’equip local i nosaltres, els arbitres no ens deixarem que guanyarem i almenys empatarem que ja els valia eixe resultat. I ens va tocar seguir lluitant per pujar amb el Beti-Onak equip de Villava (Navarra), allí vam perdre de 7 gols i el 14 de maig, dia de la mitja marató, al Pavelló Municipal d’Alcàsser vam assolir el tan enyorat ascens a Primera Divisió Nacional en un partit memorable i amb un pavelló de gom a gom i amb el resultat de 19 – 11. L’equip de provincial entrenat per Mori i Paco, amb: Jordi, Javi, Miguel, Jose, Jaume, Paco, Julian, Gabi, Xuso, Álvaro, Juan Carlos i Dani.

La següent temporada 1994/95 varem jugar a Primera Divisió Nacional amb un grup que menys el Port de Sagunt, un equip Mallorquí i nosaltres la resta eren de Catalunya. Per diferents circumstàncies i pel gol “average” amb el Port de Sagunt baixarem un altra vegada a la divisió Autonòmica. L’equip entrenat per Vicent Rosaleny i Pablo Saez, estava format per gent del club: Aurelio Frances, Rafa Cervera, Nando Llacer, Miguel Padilla, Pau Avinyó, Guillem Torrent, Baptiste Laza, Jose Vicente Crespo “Xevi”, Dani Martos, més Rafa González de Torrent y Juan Braco d’Algemesí, Igor Ortuoste de València, Xisco, Jose Luis Ortega i Álvaro Garcia de Quart,i l’aportació esporàdica de dos jugadors de l’Avidesa Alejandro Català d’Alacant i Juanjo Panadero de Quart. Les circumstàncies de jugadors, aquet any vam ser filials del desaparegut Avidesa, i les penúries econòmiques del club, vam fer que jugarem la promoció de descens contra l’equip de Gades, Cadis, que ens va eliminar i tornarem a Autonòmica. L’equip de provincial entrenat per Amalio, amb Abelardo i Dani a la porteria, Tou, Paquele, Santi, Polaco, Armando, Lluis del col·legi Maristes de València, Jaume, Julian, Juan Carlos, Paco, Gabi, Carlos i Ximo.

A la temporada 95/96, l’equip entrenat per Vicent Rosaleny, vingueren una sèrie de jugadors del juvenils de Calasanz que entrenava Javi Nadal antic jugador del nostre club, com van ser Miguel Angel Diaz, Alejandro Blat, David González, Ander Fernández, que junt a Mori, Xisco, Rafa Cervera, Igor, “la rubia”, Jaume Perpiñà, Xarli, Miguel Padilla, Nando, Guillem, Xevi, Tou, formaren l’equip entrenat per Vicent Rosaleny, aquest any quedarem classificats en 5è lloc. L’equip de provincial de la 95/96 entrenat per Amalio i Paco, amb Abelardo, Dani i el mateix Paco a la porteria, Amalio, Santi, Paquele, Polaco, Armando, Jose, Santi, Amador, Paco, Juan Carlos, Julian, Gabi, Lluis, Angel i Edu.

A la temporada 1996/97 tornarem a quedar Campions Autonòmics el que ens donava dret a jugar la fase d’ascens a Primera Divisió, sector que es va jugar a Valladolid, amb equips de Madrid, Murcia i País Basc, i com a millor segon la Federació Espanyola ens va convidar a jugar a la Primera Nacional, a la següent temporada. L’equip estava entrenat per Vicent Rosaleny amb, Luis Pardo i Jaume a la porteria, Aure, Xevi, Nando, Guillem, Miguel Padilla, Rafa, Xarli, Tou, Hassan, Bosco d’Alaquas i dos juvenil Raül Martínez i Jose Manuel Francés L’equip de provincial entrenat per Paco Hernández, amb Rafa de Picassent, Amador, Pau, Sergio de Picanya, Paco, Jose, Gabi, Dani, Perol, Marcos, Juan Carlos, Santi i Juan Diego de Picassent.

La temporada 1997/98 l’equip a Primera Nacional, entrenat per Vicent, amb Jaume i Álvaro de Quart, Toni Bejar de València, Aure, Pau, Nando, Guillem, Igor, Javi Ferrer de València, Bosco, Tou, Padilla, Rafa i Dani. Aquesta temporada, l’equip va descendir de categoria de forma dramàtica, perdent l’últim partit contra el Galdar Canàries a casa, què si haverem guanyat, podríem haver salvat la categoria.
L’equip de provincial entrenat per Paco Hernández, amb, Vicent Poveda “el xino” i Rafa de Picassent, Jorge, Jose I, Marc, Sergi, Jose Manuel, Hassan i Raul que doblaven amb l’equip de primera, Carlos, Gabi, Josevi, Pau, Perol, Juan Diego.

La temporada 1998/99 l’equip d’autonòmica entrenat per Paco Hernández i Pablo Saez, amb Pablo i Aitor els dos de València a la porteria, Toni, Sergio, Pau, Arkaiz, Javi, Igor, Miguel, Rafa, Dani, Bosco, Guillem, Raul, Jose Manuel i Juan Diego, aconseguint la classificació per jugar una fase d’ascens un altra vegada, aquesta vegada a Cardedeu Barcelona, on es quedaren a les portes de l’ascens perdent l’últim partit contra l’equip amfitrió. L’equip de provincial entrenat per Nando, estava format per: Vicent, Rafa, Josemi, Jose I., Pedro, Pascu, Sergi, Jose M., Carlos, Josevi, Tormo, Santi, Voro, Javi, Miguel.

A la temporada 1999/2000 l’equip d’autonòmica entrenat per Paco, amb, Pablo Blay, Aitor i el Xino a la porteria, Toni, Jacobo, Sergio, Pau, Arkaitz, Miguel, Jose M, Igor, Javi, Guillem, Rafa, Dani, Juan Diego, Raül. L’equip de provincial entrenat per Jaume Perpiña, amb: Rafa, Lluis, Pedro A, Pedro Almudever, Jose P, Pascu, Josan, Baptiste, Xarli, Carlos Albert, Tormo, Josevi, Fran, Voro, Miguel, Juansa.

A la temporada 2000/01 l’equip d’autonòmica entrenat per Paco, amb Pablo i Luis Pardo a la porteria, Jacobo, Baptiste, Sergio, Pau, Jose, Miguel, Rafa, Dani, Javi, Guillem, Xarli, Raul i Juan Diego, tornaren assolir la possibilitat de jugar una fase d’ascens esta vegada va ser a Granollers, perdent l’últim partit contra el Granollers amb molts jugadors que a la llarga han sigut jugadors d’ASOBAL i alguns d’ells internacionals, com Cristian Malmagro. L’equip de provincial entrenat per Jaume, amb el Xino i Rafa a la porteria, Jose I., Miguel, Julian, Pascu, Josan, Tomàs, Jose Martínez, Capi, Voro, Tormo, Fan, Josevi, Padilla, Juansa, Santi i Rubén. L’equip juvenil format per: Pau Martos, Josep Marí, Fernando Aguado, Ernesto Romaguera, Salvador Pastor, Carlos Berenguer, Vicente Escorihuela, Jesús Llacer, Joan Marí, Alexander Martínez, Héctor Calvete, Pau Segui.

A la temporada 2001/02 l’equip de Autonòmica entrenat per Paco Hernández amb, Pablo, Xino, Jacobo, Pau, Guillem, Xarli, Raül, Jose Manuel, Julian, Josan, Baptiste, Juan Diego, Alejandro, Rubèn, Voro, Rafa Ruiz, Capi, Tomàs Arce, Sergio L’equip de provincial entrenat per Jaume, amb el Xino i Rafa a la porteria, Jose I., Miguel, Julian, Pascu, Josan, Tomas, Jose Martínez, Capi, Voro, Tormo, Fan, Josevi, Padilla, Juansa, Santi i Rubén.

A la temporada 2002/03 l’equip de Autonòmica entrenat per Paco Hernández amb: Pablo i el Xino a la porteria, Jacobo, Sergio, Voro, Tomàs Castellano, Tomàs Arce, Baptiste, Pau, Jose Martínez, Xarli, Jose Manuel, Raül, Juan Diego i Guillem. Millorant l’any anterior, i quedant-se a les portes de poder jugar la fase d’ascens altra vegada.

A la temporada 2003/04 torna a l’equip com entrenador Vicent Rosaleny, i amb un equip format pràcticament per gent del poble amb, Mori i Vicent Poveda a la porteria, i amb Baptiste, Pau, Xarli, Tomàs Castellano, Tomàs Arce, Juan Diego, Raül, Voro…. i l’aportació de tres juvenils Dani Soldevila, Salva Baeza i Rober Navarro van aconseguir classificar-nos per a la fase d’ascens que es va celebrar a La Canonja (Tarragona), amb l’equip de casa, l’Estadium Casablanca de Saragossa, i un equip Mallorquí, i on no aconseguirem l’ascens pel gol average.

A la temporada 2004/05 vingueren a completar l’equip, mermat per diferents circumstancies particulars, diversos jugadors de València Galo, Toni Bejar, Igor, Arkaits, Javi Pujalto, Arrebola, Ivan….i els jugadors del poble Baptiste, Xarli, Raül, Tomàs Castellano, Tomàs Arce, Juan Diego, Voro Tornarem a quedar campions autonòmics i vam anar a jugar la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional a Saragossa, amb un equip de casa, el Geig de Girona, un equip Balear i nosaltres. Ens tornarem a quedar a les portes d’aconseguir l’ascens.

A la temporada 2005/06 amb pràcticament el mateix equip, i amb directiva nova. Encara havien seguit treballant fins ara al club, els Pascual, Llibert, Cuevas, Mori, Paco, Jesús, el roget…. i tocava que descansaren i entraren noves generacions al club, per intentar seguint creixent, com ho havia aconseguit l’anterior directiva. Esta directiva nova, estava formada per Nando com a President, Pau, Jaume, Xarli, Batis… tornarem a fer mèrits per jugar la fase d’ascens. Està vegada va ser a Banyoles amb l’equip de casa, l’Estadium Casablanca, un equip d’Eivissa, i nosaltres. El diumenge al matí es vam jugar l’ascens amb l’equip de casa i amb un memorable partit guanyarem i onze anys després vam tornar aconseguir l’ascens a Primera Divisió. Les poques possibilitats econòmiques del club varen fer que s’arribara a un acord amb el C. BM. Maristes d’Algemesí i que ells jugaren a Primera Nacional i nosaltres seguirem a l’Autonòmica. També es va produir un xicotet “èxode” de jugadors i d’entrenador als Maristes d’Algemesí.

BANYOLES 2005/06

La temporada següent la 2006/07 l’equip va passar a entrenarlo Juan Carlos Zamora “Mori”, estant l’equip a meitat de la taula classificatòria. La temporada següent la 2006/07 l’equip va passar a entrenar-lo Juan Carlos Zamora “Mori”, estant l’equip a meitat de la taula classificatòria degut als grans canvis que es varen produïr. Entraren nous jugadors com Antonio Montoro, Guillermo i Amador de Torrent, a més de la tornada d’altres com Juan Diego o Sergio (Picanya). Aquest any, va ser també l’any on Roberto, Dani Soldevilla o Salva Baeza començaren a entrar a l’equip de forma regular. Mentre Vicent Poveda, Javi Pujalto i Raül Martínez continuaven a l’equip aportant la veterania necessària per a que els més joves continuaren progressant.

A la temporada 2007/08 Vicent Enric, d’Algemesí, i posterior entrenador del Port de Sagunt de la Lliga ASOBAL, es va fer càrrec de l’equip, amb José Manuel Francés i Raül Martínez, com a ajudants. Aquest any hi hagueren diverses baixes importants, però l’equip va aconseguir una meritòria cinquena plaça. L’equip estava format per Pablo Blay i Vicente Poveda a la porteria, Fernado Aguado, Salva Baeza, Toni Bejar, Jacobo Calabuig, Angel Gómez, Pablo Herranz, Amador Martínez, Guillermo Menchero, Antonio Montoro, Roberto Navarro, Javier Puyalto, Juan Diego Sanchis, Dani Soldevila, Eduardo Sorrentino, Luis Vera Aquest any, l’equip provincial estava entrenat per Juansa (Picassent), antic jugador, i que va seguir entrenant l’equip provincial fins la temporada 2009/2010. Aquest equip va ser important, ja que era la projecció dels jugadors de la cantera fins el primer equip. Carlos Albert, Alex Albert, Julio, Daniel Iborra, Fran Sobrevela jugadors habituals d’aquest equip ajudaren als diversos jugadors que passaven del juvenil al primer equip a formar-se. Fernando Almazan, Joan Diaz, Javi Ferrer, Lluís, Rubén Ferrer, Jose Luis Hervas, Pau Llacer, Raul Villaplana , passaren per aquest equip avanç de pujar al primer equip, més una serie de jugadors vinguts de Sueca com Abel Fos, Joan Garcia, Eduard Rico, Alejandro Ruiz- Larrea.

Un any després, a la temporada 2008/2009, torna Paco Hernández com a entrenador, que en un moment difícil es fa càrrec de l’equip, continuant la fase de renovació. L’equip estava format per: Pablo Blay, Pedro Tornero i Vicente Poveda a la porteria, Fernando Aguado, Salva Baeza, Jacobo Calabuig, Angel Gomez, Amador i Ramon Martinez, Guillermo Menchero, Antonio Montoro, Roberto Navarro, Javier Puyalto, Juan Diego Sanchis, Dani Soldevila, Raul Villaplana, més dos il·lustres veteranos Pau Avinyó i Baptiste Lasa. L’equip de provincial entrenat per Juansa i format per: Carlos Albert, Alex Albert, Julio, Joan Diaz, Javi Ferrer, Lluís Gómez, Rubén Ferrer, Jose Luis Hervas, Pau Llacer, Alejandro Carmona, Josan Chanza, Ricardo Llacer, Alberto Romaguera, David Sánchez.

A la temporada 2009/10 va tornar al club Vicent Rosaleny com entrenador de l’equip d’Autonòmica fins a l’actualitat. L’equip estava format per: Pablo Blay, Pedro Tornero i Vicente Poveda a la porteria, Salva Baeza, Angel Gómez, Amador i Ramon Martínez, Guillermo Menchero, Antonio Montoro, Roberto Navarro, Juan Diego Sanchis, Dani Soldevila, Raul Villaplana, Pau Avinyó, Batiste Lasa Pepe Espuig, Javi Ferrer, Ricardo Llacer, David Sánchez, Jose Traver, Voro Pastor que tonava de l’Algemesí de 1a Nacional i un il·lustríssim vetera que els últims 18 anys ha jugat a ASOBAL i Divisió D’Honor B, com és Edu Pardo. L’equip de provincial entranat per Jaume Perpiña i format per: Carlos Albert, Alex Albert, Julio, Fernando Aguado, Lluís Gómez, Rubén Ferrer, Pau Llacer, Alejandro Carmona, Ricardo Llacer, Alberto Romaguera, David Sánchez, Jose Vicente Crespo «Xevi«, Manuel Hernandez, David Monterde, Juansa Muñoz, Tomàs Ruiz, Vicente Woltes


A la temporada 2010/2011 l’equip de Segona Nacional entrenat per Vicent estava format per: Pedro Tornero i Gonzalo Llop «Galo» a la porteria, Salva Baeza, Alejandro Gómez de València, Roberto Navarro, Dani Soldevila, Raul Villaplana, Pau Avinyó, Batiste Lasa Pepe Espuig, Javi i Rubén Ferrer, Ricardo Llacer, Voro Pastor, Marc Andreu Martinez de Picanya, Lluis Gómez, Vicent González, Llibert Hernández, i la tornada de Tomàs Castellano després del seu pas per la 1a. Nacional en Algemesí. L’equip provincial, la temporada 2010/2011 entrenat per Jaume Perpiñá. Aquest equip va estar format per jugadors que pujaven del Juvenil com Alex i Borja Borreda, Carlos Mateu, Marti i joves promeses del poble, com Ricardo, Alex, Lluís, Rubén Ferrer, Aarón, Alberto Romaguera, Julio, Alex, Miguel López, Pau Llacer, Marc Cusso i la tornada d’un jove veterà com Raül Martínez. Es quedaren a les portes de la fase d’ascens.

A la temporada 2011-12 l’equip entrenat per Vicent i format per Galo, Pedro a la porteria, Vicent González, Pepe Espuig, Alejandro Timor, Alex Carmona «el tete», Rober Navarro, Voro, Alex Gómez, Javi i Ruben Ferrer, Carlos Santamargarita, Raúl Villaplana, Dani Soldevila, Edu Pardo, Luis Gómez.

L’any següent, temporada 2011/2012, l’equip provincial és entrenat per Raül Martínez, que finalment es retira com a jugador. A l’equip entren nombrosos jugadors provinents de l’equip juvenil com els bessons Alex i Borja Borreda, Martí, Mateu, i com no la continuïtat dels germans Carlos i Alex Albert, i la incorporació de Alejandro de Picanya i Sergi i Pablo provinents D’Almussafes.

A la temporada 2012-13 l’equip entrenat per Vicent i format per Galo, Pedro i Jaume Perpiñà a la porteria, Alex Pérez, Vicent González, Pepe Espuig, Alejandro Timor, Alex Carmona «el tete», Rober Navarro, Voro, Alex Gomez, Javi i Rubén Ferrer, Carlos Santamargarita, i Josep Llorca d’Oliva. L’equip de provincial entrenat per Paco Hernández amb Aaron i Alejandro a la porteria, Alberto, Héctor de Lleó, Julio, Marti, Alex, Borja, els germans Albert (Alex i Carlos), Pablo i Sergio d’Almussafes, Llibert, Carlos Mateu, Ricardo Llacer, Lluis Gómez, Tomàs Ruiz, Alejandro Felguera, Alejandro Nevado.

A tot açò cal recordar que ací sols em centrat majoritàriament en l’equip de segona nacional, però, cal destacar la gran tasca silenciosa i pacient, que desenvolupen els jugadors que formen part de l’equip de provincial. Sense ells molts dels èxits aconseguits, no els haguérem obtinguts, ja que sempre han mostrat una gran paciència, ganes de treballar i esperit de sacrifici, sempre al servei de l’equip de Segona Nacional, fora el tema prioritari per als interessos del club. A més a més que sempre hi ha sigut una bona pedrera, per que els jugadors juvenils passaren per l’equip de provincial, acabant la seua formació i agafant experiència per a donar el bot a l’equip de nacional. Si que caldria anomenar pels anys que porten, pel seu treball, per la seua constància, esperit de sacrifici dels últims anys a Capi i al seu germà Alex, així com d’altra època a Jose Martínez i Santi.

Que ningú es senta molest si no apareix el seu nom, sol cal fer arribar algun membre del club les seues aportacions per a incloure-les, sense cap de problema. Finalment donar les gracies a tota la gent que ha fet possible que este club arribe a complir 40 anys, ja perquè, ha sigut jugador/a (uns anys tinguérem secció d’handbol femení), directiu, col·laborador/a, espectador/a al Pavelló, als comerços i empreses que ens han ajudat, així com a tots els conserges que ha tingut el Pavelló i que han tingut la paciència d’aguantar-nos. I com no a l’Ajuntament d’Alcàsser pel seu suport i col·laboració.

ALE PEPE